dissabte, 5 de novembre del 2016

La Ruta de la Boira canvia de nomenclatura


La Ruta de la Boira ja és oficialment la Marxa de la Boira, així ho han decidit els seus organitzadors Irene Baron i Roger Tutusaus conjuntament amb l'Associació Atlètica Km0 Ponent, promotors del circuit de marxes saludables de Ponent, marxa.cat.

La co-organitzadora de la fins ara “caminada” i també responsable de la Boira Turística de Ponent, Irene Baron, justifica el canvi com "un pas natural" per les "afinitats que tenim a l'hora de gestionar les activitats amb l'Associació Atlètica Km0 Ponent".

El circuit de marxes saludables de Ponent "Marxa.cat" va néixer a Ponent aquest 2016 i ha agrupat 6 marxes populars que han volgut fer una aposta clara i pública entorn els hàbits saludables i el territori. De les 6 marxes inicials, cal destacar la Marxa Popular del Segrià, la més participativa de ponent i una de les més grans del país amb 3300 participants.

La Marxa de la Boira, que aquest pròxim mes de gener arribarà a la seva tercera edició, espera aconseguir els 700 inscrits en una localització que aviat es farà pública. La Marxa de la Boira, és una activitat ambulant, de descoberta del territori, no competitiva, i per tant oberta tant a caminants com a atletes de totes les edats.

"La Marxa de la Boira compta ja amb un bagatge significatiu i d'arrel prou similar al de Marxa.cat i només ens caldrà realitzar uns petits ajustaments per assolir uns requisits mínims que en la majoria ja igualem i en alguns casos ampliem" comenta Roger Tutusaus, co-organitzador de la Marxa de la Boira.

La pròxima edició de la Marxa de la Boira aviat serà presentada davant dels mitjans, en coneixerem també la vessant social d'aquesta 3a edició. Ja aquest 2016 per cada participant es va destinar un 1 € a contribuir amb el transport d'un cavall de la raça Camarga per a l'Estany d'Ivars i Vila-sana.