diumenge, 20 de març del 2016

El Mirador de la Plana i l'Urgell - Fotos


Els amics del Club de la Boira han descobert de la mà de Gabriel Balcells els racons històrics dels voltants d'Almenara Alta.


A les 09.30 h del matí tot i la pluja que ha acompanyat els caminadors durant les primeres hores de l'activitat, s'ha iniciat la primera caminada organitzada pel Club d'amics de la Boira per la zona propera al Pilar d'Almenara.

Una vintena de caminadors han gaudit d'un paisatge típicament de secà amb unes vistes, un pel enterbolides per la pluja, del Pla d'Urgell i l'Urgell. El guia de la ruta, Gabriel Balcells, propietari de Cal Canela ha acompanyat els participants a descobrir uns búnquers de la guerra civil, el vistós Pilar d'Almenara i una necròpolis de prop de 2.800 anys d'antiguitat, la qual el mateix guia va descobrir durant els anys 70 amb el seu pare.

Durant la parada a la necròpolis, l'organització ha ofert un avituallament amb productes de proximitat, com un assortiment de torrons de Cal Fèlix d'Agramunt, pa amb oli del molí d'Oleum Flumen de Vinaixa i xocolata de l'Aynouse també d'Agramunt.

L'organització dels amics de la Boira ha aprofitat per introduir la data de la seva propera caminada el dia 9 d'abril prop de Vinaixa.